Deluxe Building

Deluxe Building Kft.

Székhely: 1165 Budapest, Ezerjó u. 11.

Telephely: 1173 Budapest, Összekötő u. 1. - Mesterek Háza

info@deluxebuilding.hu

+36 (30) 278 9214

Kocsibeálló és teraszfedés világítási lehetőségek

A kocsibeálló és a teraszfedés legalapvetőbb funkciója a védelem, az autókat és a terasz bútorait védi meg, egy olyat teret hoz létre, ahol az időjárási hatásoktól védve lehetünk mi vagy az autónk. Lehet, hogy először nem gondolnánk, de a kocsibeállóba beépített világítás is ezt a funkciót erősíti. Megfelelő megvilágítás hiányában nagyobb eséllyel hajthat a tulajdonos a kocsibeállójának vagy valamilyen, a kocsibeállóban hagyott tárgynak. A kocsibeállóhoz képest a teraszfedésbe épített világítás nem csak a biztonságot erősíti, hanem lehetővé teszi a terasz használatát éjjel-nappal.

LED vagy Spot világítás

Az ilyen megoldások nemcsak praktikusak, de szemet gyönyörködtetőek is lehetnek. Inspirációként megmutatunk Önnek néhány, általunk készített, világítással is rendelkező kocsibeállót és teraszt. Egyedi teraszfedés vagy kocsibeálló megrendelése esetében Ön választhatja ki, természetesen a szakembereinkkel egyeztetve (a megvalósíthatóság függvényében), hogy milyen világítást szeretne. A választott világítás markáns eleme a kocsibeálló vagy terasz sötétben való megjelenésének. A LED csíkok futurisztikusabb, modernebb választást jelenthetnek, a spot lámpák pedig klasszikusabb stílust képviselnek.

Vagányan újító vagy egyszerűen praktikus

Az LED és spot világítás egyaránt praktikus és hangulatos kiegészítője lehet a kocsibeállónak vagy a teraszának. A kocsibeállóba elhelyezett fényforrások által nem csak a biztonságos parkolás lesz egyszerűbb, hanem az autóból kiszállva is könnyebben navigálhat, nem kell a mobiltelefonja után kutatnia. A teraszon elhelyezett világítás lehet ennél árnyaltabb, lehet többféle fényforrás, ezenkívül a fényformáló megjelenése sokkal meghatározóbb, mint a kocsibeállóknál, hiszen a terasz családi programok helyszíne, bútorokkal és dekorációval rendelkezik. LED csíkok esetében, azokat elhelyezhetjük például a teraszfedés/kocsibeálló szerkezetének szarufái alá, vagy az oldalán is körbe a szerkezetre. A LED világítás fokozatosan állítható fényerővel rendelkezik és napjaink egyik legkorszerűbb világítási formája. Ha még egyedibb stílust szeretne elérni, dönthet úgy, hogy különböző színű LED-ekkel rendeli meg a kocsibeállóját vagy a teraszfedést.

Rejtett vezetékezés

A LED és spot világítás esetében is, az egyik legfontosabb szempont a vezetékezés elrejtése. Senki sem szeretné, ha zavaró kábelek lógnának a kocsibeálló vagy a terasz tetejéről vagy oldaláról. A vezetékeket a szerkezetek belső részeibe helyezzük el, így azok láthatatlanok lesznek, és a világítás igényes és letisztult lesz. Ez a megoldás nem csak esztétikailag vonzó, hanem hosszú távon is fenntartható, mivel a kábelek védve vannak az időjárási hatásoktól és a mechanikai sérülésektől.

Az ilyen megoldások segítségével a funkcionalitás és az esztétika tökéletes egyensúlyban tartható, és otthona vagy kertje egyedi megjelenése még kifinomultabbá tehető. Ne habozzon tovább, tervezze meg a kocsibeállóját/teraszfedését (és annak világítását)!

Legfrissebb bejegyzéseink