Deluxe Building

Deluxe Building Kft.

Székhely: 1165 Budapest, Ezerjó u. 11.

Telephely: 1173 Budapest, Összekötő u. 1. - Mesterek Háza

info@deluxebuilding.hu

+36 (30) 278 9214

Pergolák

Az alumínium szerkezetű pergolák új generációja, a bioklimatikus pergola típusok, hazánkban is egyre népszerűbbek. Cégünk az Umbroll pergola termékeit értékesíti és elvégzi azok teljeskörű helyszíni telepítését is.

Antracit alumínium pergola

felhasználási lehetőségek

A bioklimatikus pergola szerkezeteket legkülönbözőbb célból érdemes építtetni. A teljesség igénye nélkül lehet: 

 • teraszfedés
 • télikert
 • kerti étkező fedése
 • vendéglátóegység teraszfedése
 • medence fedés
 • kocsibeálló

Főbb Jellemzők

 • alumínium szerkezet és rozsdamentes alkatrészek
 • motoros működtetés, okosotthon vezérlés lehetősége
 • esővédelem és árnyékolás egyben
 • 4 évszakos kihasználhatóság
 • kényelmes használat: a lamellák dőlésszöge gombnyomással állítható
 • légáramlás biztosítása, ami fontos szempont a meleg nyári napok során
 • oldalfallal kiegészíthető, így szél ellen is védelmet biztosít
 • rejtett csatorna és vízelvezetés
Fehér alumínium pergola pergoklima fűtéssel
Alumínium pergoklima pergola 09

BIOKLIMATIKUS

A bioklimatikus pergola nem csak a modern otthonok esztétikus kiegészítője, hanem sokoldalú funkcionalitása miatt kiemelkedő komfortérzetet biztosít mind a nyári napsütés, mint pedig az esős őszi napok során.

A bioklimatikus pergolák rendkívül praktikus tulajdonsága, hogy egy gombnyomással mozgathatók a lamellái és így alkalmazkodik a különböző időjárási viszonyokhoz: a napvédelemért állítható dőlésszöggel rendelkezik, a zárt lamellák pedig az eső elleni védelemben segítenek. Egyes típusoknál a lamellák össze is gyűjthetőek, így a fedés egy része szabaddá tehető. 

A lamellák mozgatását táviránytású motorok végzik, melyet vezérelhetőek automatikus nap, illetve esőérzékelővel is, valamint kiegészíthető okos otthon vezérlő rendszerekkel is.   

Oldalzárás árnyékolás

Ha elsősorban a nyári napsütés ellen akarunk védekezni, akkor motoros árnyékoló megoldásokkal lehet kiegészíteni a pergolánkat. Erre tökéletesen alkalmas az Umbroll Zip termékköre.

A Zip oldalzárások Sattler ponyvás vagy naphálós kivitelben is elérhetőek. A távirányítós, motoros mozgatású árnyékolók – a pergola lamelláinak mozgatásához hasonlóan – összekapcsolhatóak a nap-szél érzékelő által vezérelt automatizmussal. Így erős napsütés esetére beállítható, hogy az oldal árnyékolók automatikusan kinyíljanak és így árnyékot adjanak, míg szél esetén becsukódjanak.  

Az Umbroll Zip árnyékolók tokozása – szélességtől függően – 10-13 cm, ennyit vesz el a lábak között a használható magasságból. A ponyva vagy napháló kétoldali lefutó sínben fut fel és le, mely kisméretű, elegáns, 4 cm-es méretű alumínium szerkezettel rendelkezik.

Alumínium pergoklima pergola 00
Télikert lapozható üvegfallal 10

Lapozható üvegfalak

A pergolánk által nyújtott életteret akkor élvezhetjük egész évben, ha üvegfallal is körbezárjuk. A lapozható üvegfal rendszerek igazi mediterrán stílusú, luxus érzést adnak teraszunknak, melyet így őszi, téli időszakban is használhatunk.  

A lapozható üvegfal 70-80 cm szélességű, egyrétegű, edzett üveg betét elemekből állnak. Ezeket az üveg elemeket el lehet csúsztatni az alsó-felső vezető sín rendszerben és valamelyik oldalon elforgatva össze lehet gyűjteni. Ezáltal a szép időben a pergola egy-egy oldala teljes egészében kinyitható. Az egyrétegű üveg elemek hátránya az, hogy nem hőszigeteltek, így teljes értékű télikert megoldás ilyen módon nem építhető belőlük. De például infra fűtéssel kiegészítve ott tartózkodásunk idejére komfortos meleget tudunk biztosítani.

Világítás és fűtés megoldások

Az életterünk kibővítéséhez nagyban hozzájárulhat ha világítást is szereltetünk a pergola szerkezetbe. Egyik módja ennek a gyári kivitelű, kis méretű spot lámpák beépíttetése a lamellákba. A megfelelő elosztással egyenletes fényt tudunk biztosítani a fedés alatt. Másik lehetőség a LED szalagok felszereltetése, amely elsősorban a fő tartó szerkezeten, körben oldható meg és több színű kivitel esetén kellemes, akár rejtett, hangulatvilágítást is biztosíthat.

A hűvösebb őszi-téli időszakokban sokkal jobban ki tudjuk használni pegolák életterét, ha oldalzárást is épettetünk és a teret infra fűtőpanelekkel melegítjük. Az infrafűtés elsősorban a tárgyakat melegíti és ezáltal adja át a hőt a környezetnek. Az infra fűtés előnye, hogy gyorsan és hatékonyan melegít, de elsősorban csak akkor érdemes használni amikor ott tartózkodunk a térben. 

Fehér alumínium pergola pergoklima fűtéssel

ÉRTÉKET ÉPÍTÜNK

Esztétikus és funkcionális tereket építünk