Deluxe Building

Deluxe Building Kft.

Székhely: 1165 Budapest, Ezerjó u. 11.

Telephely: 1173 Budapest, Összekötő u. 1. - Mesterek Háza

info@deluxebuilding.hu

+36 (30) 278 9214

Teraszfedések

A fedett, illetve zárt terasz megoldásaink nemcsak kibővítik a házak életterét, hanem kellemes, pihenésre alkalmas környezetet biztosítanak az egész család számára.

üvegfedésű terasz
Teraszfedések - Ragasztott fa, üveg fedéssel

EGYEDI Teraszfedések

Legjellemzőbb esetben teraszfedéseink átlátszó anyagból készülnek. Többnyire cél, hogy a terasz melletti épületrész ablakai, ajtóin a lehető legtöbb fény jusson be, míg a terasztető adjon zárt felületet, amely megvéd az esőtől és kellemes környezetet biztosít.

A teraszok esetén legnépszerűbb az üvegfedés, mely biztonsági, ragasztott kivitelben készül. Alternatívaként a víztiszta üregkamrás polikarbonát ajánlott még, mely ugyan nem teljesen átlátszó, de a napfény nagy részét átengedi. Az üveg előnye a tiszta, törés nélküli átlátszó felület és a tartósság, hátránya a magasabb anyagár. A polikarbonát előnye az alacsonyabb ár, hátránya a kevésbé esztétikus „csíkos” megjelenés és az esőben jobban kopog, mint az üveg.

 

Zárt teraszok, télikertek

A teraszok oldalzárása készülhet klasszikus hőszigetelt nyílászárókkal, amelyek tipikusan műanyag vagy alumínium profilokkal kerülnek kivitelezésre. Ezek a télikertek alkalmasak teljes értékű négy évszakos használatra, mivel a zárt tér fűthető és hűthető egész évben. A komplett télikert kivitelezéshez átgondolt alapozásra van szükség.

Zárt teraszok, Télikertek
Zárt teraszok, Télikertek
Mediterrán stílusú oldalzárások
Teraszok-Mediterrán stílusú oldalzárás

Mediterrán stílusú oldalzárások

Ahogy hazánkban is egyre melegebbek a telek, nálunk is egyre népszerűbbek a lapozható üvegfüggönnyel zárt teraszok. A lapozható üvegfüggöny megoldások egy rétegű edzett üvegből készülnek és így nem hőszigeteltek. Azonban az így zárt tereket is lehet télen temperálni, ideiglenes fűtéssel – például infrapanelekkel – kellemes hőmérsékletre lehet melegíteni a levegőt.

A lapozható üvegfüggöny megoldások további előnye, hogy nyáron teljesen nyithatóak és így a terasz tere egybe nyitható a kerttel, a környezettel, anélkül, hogy a hőszigetelt nyílászáróknál jellemző vastag fix profilokat kellene kerülgetni.  

Árnyékolók

A nyári melegben az átlátszó tető hátránya lehet a sok napsütés, illetve a levegő túlmelegedése az „üvegházhatás” miatt. Terasz megoldásainkat árnyékolók felszerelésével tudjuk teljes értékű, kényelmes környezetté alakítani. Motoros tetőárnyékoló megoldásainkat a teraszfedés, illetve télikert tető külső felületére szereljük és nap-fény-eső érzékelővel egészítjük ki. A terasz oldalzárását pedig oldalsó árnyékolókkal oldjuk meg. Az összes árnyékoló „okos-ház” vezérlést is kaphat, így teljes egészében integrálható a már esetleg meglévő rendszerhez, vagy új építhető ki.

Terasz árnyékolás
Árnyékolás - Zárt teraszok, Télikertek
Terasz világítás - hűtés-fűtés
Terasz világítás

Világítás, fűtés-hűtés

Korszerű teraszfedéseinket világítással egészítjük ki: LED-es spotlámpák, LED csíkok vagy egyéb esztétikus lámpatestekkel az igényeknek megfelelően.

A terasz / télikert fűtése történhet megfelelően méretezett infra fűtőpanelekkel, elektromos padlófűtéssel, vagy hűtő-fűtő klíma egységgel is, amely nyáron a levegő hűtését is megoldja.

ÉRTÉKET ÉPÍTÜNK

Esztétikus és funkcionális tereket építünk