Deluxe Building

Deluxe Building Kft.

Székhely: 1165 Budapest, Ezerjó u. 11.

Telephely: 1173 Budapest, Összekötő u. 1. - Mesterek Háza

info@deluxebuilding.hu

+36 (30) 278 9214

Tartószerkezet anyagok

RAGASZTOTT FA

A rétegragasztott fagerenda legfőbb előnye, hogy jóval időtállóbb a normál fa gerendáknál. Kiváló minősége a ragasztott technológiában rejlik, mely során egy speciális ragasztó anyag összefogja a kisebb fa lamella rétegeket. Ennek köszönhetően az így létrejött ragasztott fagerenda nem csavarodik, nem reped, jobb műszaki tulajdonságának köszönhetően pedig nagyobb fesztávokat is könnyedén áthidal.

Mivel az összeragasztás különböző méretű faanyagokból történik, a hosszát egyedi igényeknek megfelelően tudjuk kialakítani. A gyártási folyamat végén a gerendák szép erezetű, gyalult felületet mutatnak, melyek nélkülöznek bármilyen repedést, vagy nagyobb görcsöt. Így építményeink nemcsak kifejezetten magas színvonalúak, bútorminőségűek lesznek, hanem időtállóak és esztétikusak is.

A felületkezelés festéssel történik. A festéshez a legmagasabb minőségű Remmers termékeket használjuk. Az egyik lehetőség a teljes fedésű festékek használata, amelyek teljesen elfedik a fa erezetét, struktúráját és a teljes RAL színskála színeiben elérhetőek.

A másik lehetőséget – a vékony lazúr használatát – azon megrendelőinek ajánljuk, akik szeretnének gyönyörködni a fa természetes felületében és kifejezetten szertnék látni a fa struktúráját, erezetét. 

A vékony lazúr festékek az adott választékból érhetőek el.

Előnye
Hátránya
nagy teherbírás, tartós kivitel
időszakos utógondozási, festési igény
minőségi, természetes megjelenés
a vas megoldásokhoz képest 10-20%-kal nagyobb keresztmetszetek
nem reped, nem csavarodik (szemben a normál építési fa tulajdonságaival)
könnyű, helyszíni megmunkálhatóság
6m feletti fesztávok is kivitelezhetőek
alacsonyabb bekerülési árak

Tekintse meg  ragasztott fából készült referenciáink egy részét

VAS ZÁRTSZELVÉNYEK

Az építőiparban egyre nagyobb szerepet kapnak a különböző acélból készült zártszelvények, melyek alkalmazásával számtalan szegmens korszerűbbé, időtállóbbá és költséghatékonyabbá varázsolható.

A négyzet alakú zártszelvények tökéletes terhelhetőséggel rendelkeznek minden irányból, így főként az tartóoszlopok kivitelezésénél alkalmazzuk.
A téglalap formájú zártszelvény kiválóan hegeszthető és fúrható, így a szelemenek és szarufák kialakításánál használjuk elsősorban.

A vas szerkezeteink gyártási terv alapján lakatos műhelyben készülnek és felületkezelés után csavaros kötéssel rögzítjük a helyszínen.

A felületkezelés porszórással (szinterezés) történik két rétegben, mely speciális kültéri védelmet biztosít. Pórszórás esetén a teljes RAL színskála elérhető, így tetszőleges környezetbe integrálható a szerkezet.

További lehetőség a horganyzott kivitel, mely esetén a felület egy speciális korrózió elleni védelmet is kap, melynek köszönhetően olyan kialakítások is létrehozhatóak belőlük, melyek komolyabb időjárási viszonyoknak is ki vannak téve. Maximális védelem céljából a horganyzás után porszórt színezésre is van lehetőség.

Előnye
Hátránya
nagy teherbírás, tartós kivitel
előgyártást igényel, a szerkezet helyszíni módosítására nincs mód
kisebb, modernebb vonalvezetésű keresztmetszetek
a zártszelvények 6m-es szálhossza nehezíti a nagyobb fesztávok áthidalását
fém megoldások közül alacsonyabb bekerülési árak

Tekintse meg  vas zártszelvényből készült referenciáink egy részét

ALUMÍNIUM ZÁRTSZELVÉNYEK

Az alumínium zártszelvények jól alakítható, súlyához képest kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, jól hegeszthető, korrózióálló, hosszú élettartamú termékek.

Az alumínium zártszelvények további meghatározó előnye az, hogy a zártszelvények tökéletes élekkel és határoló felületekkel rendelkeznek így kifejezetten exkluzív felületű anyagminőséget adnak. A felületek tökéletesen simák, nincs rajtuk szennyeződés. Az élek nem kerekítettek (rádiuszosak) és nincs – a vas zártszelvényekre jellemző – gyártási varrat sem a zártszelvény hosszában.

A vasból készült szerkezetekhez hasonlóan a felületkezelés porszórással (szinterezés) történik két rétegben, mely speciális kültéri védelmet biztosít. Pórszórás esetén a teljes RAL színskála elérhető, így tetszőleges környezetbe integrálható a szerkezet.

Előnye
Hátránya
nagy teherbírás, tartós kivitel
előgyártást igényel, a szerkezet helyszíni módosítására nincs mód
a fához képest kisebb, modernebb vonalvezetésű keresztmetszetek
a zártszelvények 6m-es szálhossza nehezíti a nagyobb fesztávok áthidalását
tökéletes felületek és élek, exkluzív megjelenés
a legdrágább kivitel

Tekintse meg  alumínium zártszelvényből készült referenciáink egy részét

ÉRTÉKET ÉPÍTÜNK

Esztétikus és funkcionális tereket építünk