Deluxe Building

Deluxe Building Kft.

Székhely: 1165 Budapest, Ezerjó u. 11.

Telephely: 1173 Budapest, Összekötő u. 1. - Mesterek Háza

info@deluxebuilding.hu

+36 (30) 278 9214

Oldalzárás anyagok

Hatékonyan fokozhatja kocsibeállója vagy terasza védelmét, amennyiben oldalzárást is építtet. Az építmények akár teljes mértékben zárhatóak oldalról, de akár 1-1 oldal zárása is lehetséges, az igényeknek és a helyszíni adottságoknak megfelelően. Az oldalzárások védelmet nyújtanak szeles időben, emellett csökkenthetik a környezeti zajt is. 

ÜVEGfal és üvegfüggöny MEGOLDÁSOK

Az üvegfal az egyik legexkluzívabb anyag, amivel oldalzárhatjuk a kerti építményeket, ezért igazán népszerű megoldás a luxus és egyedi megoldások kedvelőinek. Láthatatlan elemként a térérzetet nagymértékben növeli, szinte “eggyé varázsolja” az építményt a kerttel.

Az eltolható vagy lapozható üvegfüggöny megoldások olyan üveg elemekből állnak,  amelynek nincs kerete és könnyen mozgatható. Ezek az innovatív rendszerek lehetővé teszik, hogy a terasz nyáron teljesen nyitott legyen, így maximálisan élvezhetjük a friss levegőt és a napsütést. Ugyanakkor télen a hideg és a hó ellen nyújt biztos menedéket, viszont a kertkapcsolatot vagy a kilátást nem zavarja. 

Előnye
Hátránya
keret nélküli üveg panelek
szimpla üveg réteg, nem hőszigetelt
erős, edzett üveg elemek
alumínium profil rendszerrel szerelve
bármely RAL színben választható profilok

Tekintse meg  üvegfallal vagy üvegfüggönnyel készült referenciáink egy részét:

Hajópadló borítás

A hajópadló természetes anyagú melegburkolat. Többféle faanyagból lehet választani, attól függően, hogy milyen felületi tulajdonságokra és látványt szeretnénk elérni. A felületük tartós és ellenálló, sőt, idővel, ahogyan a fa öregszik, egyfajta rusztikus hangulatot is felvesznek, ami még tovább emeli az esztétikai értéküket.

Ezzel együtt a hajópadló rendszeres karbantartást igényel, a tisztításon túl időközönként felületkezelésre van szükség. Igény esetén, ha kopásnyomok, repedések, egyéb sérülések keletkeznek rajta, a hajópadló felülete csiszolható, lakkozható vagy festhető. A vékony lazúrral festett vagy natúron hagyott, és a színtelen lakkal bevont fa deszkákon látszik a fa szerkezete, erezete, ez tovább növeli a természetes hatást.

Előnye
Hátránya
könnyű beszerezhetőség
időszakos utógondozási, festési igény
könnyű megmunkálhatóság
sűrűbb alátámasztást, merevítést igényel
fetéssel könnyen felületkezelhető és a környezettel harmonikus szín érhető el

Tekintse meg  hajópadló borítással készült referenciáink egy részét

Szendvicspanel fal

A szendvicspanel fal egy modern és praktikus megoldás az oldalzárásokra. Ezek a könnyű, de erős szerkezetek kiváló hőszigetelést biztosítanak, így ideálisak kisebb építmények oldalzárására. Sokaknak fontos a költséghatékonyság , az energiatakarékosság és természetesen a gyorsaság. A szendvicspanelek úgynevezett önhordó szerkezetek, ami azt jelenti, hogy csupán egy fogadó szerkezetre – vázra van szükség hozzájuk. A szendvicspanelek két részből állnak, az acéllemezből, illetve a lemezek közötti réseket kitöltő anyagokból. A panelek különböző kitöltő anyaggal készülnek, a felhasználásuk helye szerint. Kiváló hőszigetelő képességgel bírnak, alkalmazásuk gazdaságos, kivitelezésük pedig jóval gyorsabb, mint a hagyományos megoldásoknak.

Előnye
Hátránya
nagy teherbírás, tartós kivitel
időszakos utógondozási, festési igény
minőségi, természetes megjelenés
a vas megoldásokhoz képest 10-20%-kal nagyobb keresztmetszetek
nem reped, nem csavarodik (szemben a normál építési fa tulajdonságaival)
könnyű, helyszíni megmunkálhatóság
6m feletti fesztávok is kivitelezhetőek
alacsonyabb bekerülési árak

Tekintse meg  szendvicspanel borítással készült referenciáink egy részét

Hőszigetelt nyílászárók

A legkézenfekvőbb megoldásnak tűnhet a nyílászárók használata, hiszen ez az egyik legegyszerűbb megoldás. Stílusában illeszthető az ingatlan többi nyílászárójához. A hőszigetelt nyílászárók nemcsak esztétikusak, de biztosítják a megfelelő hőmérsékletet télen és nyáron. Tetszőlegesen választható az ablakok és az ajtók mérete is. Ez a hagyományosabb megoldás a klasszikus stílus kedvelőinek.

Előnye
Hátránya
hőszigetelt kivitel, teljes értékű télikertek építésére alkalmas
magasabb bekerülési költség
műanyag, fa vagy alumínium profil rendszerrel is elérhető
könnyen beszerezhető, széles választék

Tekintse meg  hőszigetelt nyílászárókkal készült referenciáink egy részét

Speciális fal burkolatok

Végül, de nem utolsósorban, érdemes megemlíteni néhány speciális fal burkolatot, melyek különlegessé varázsolhatják a teraszt, tárolót, wellness házat vagy kocsibeállót is.

Thermo fa burkolat

A Thermo fa egy olyan előkezelt faanyag, mely a hőkezelésnek köszönhetően időtálló tulajdonságokkal rendelkezik, miközben megőrzi a fa természetes szépségét és textúráját. A Thermo fa tartóssága nagymértékben javul, az előállítási eljárásnak köszönhetően. Az Thermo fa kevesebb vizet köt meg ugyanazon páratartalom mellett, így a méretváltozása is minimálisra csökken, miközben megnövekszik a fa időjárás állósága. A fa sejtjei az eljárás közben megégnek így a sejtfalba már nem képes víz bejutni, ez eredményezi a minimális mozgását (vetemedését) a fának. Így a természetes fa megjelenését élvezheti a negatív mellékhatásokat csökkentve. Ez az eljárás emellett teljesen vegyszermentes és környezetbarát.

Előnye
Hátránya
prémium minőségű faanyag
időszakos utógondozási, festési igény
minőségi, természetes megjelenés
időtálló, előkezelt faanyag

Equitone / Trespa

Az Equitone és a Trespa speciális burkolatok, melyek rendkívül strapabíróak és dekoratívak és így ideális megoldást jelentenek a kerti építmények oldalzárására. Számos színben és felületi struktúrában elérhető, így könnyedén alkalmazható bármilyen tervezési koncepcióban. 

Az Equitone egy egyedülálló, 3D felületű, anyagában színezett szálcement homlokzatburkolat, a fény és árnyék játékával folyamatosan fejlődő homlokzatot hoz létre. Minden Equitone panel egyedi a felületen látható finom szálcement rostok textúrájának köszönhetően. Az eredmény egy elegáns burkolat, amely könnyedén ötvözi az átszellőztetett homlokzat funkcióját és a szépséget.

Előnye
Hátránya
gondozásmentes burkolat
időszakos utógondozási, festési igény
prémium minőségű felületkialakítása
relatíve magasabb bekerülési költség
kreatív, látványos kialakítás is lehetséges

Tekintse meg speciális burkolatokkal készült referenciáink egy részét

Az oldalzárás kiépítése az autóbeállók, illetve a teraszok esetében is egy plusz funkció. Egy jól megválasztott oldalzárás típus a terület tisztán tartásában is segíthet, emellett magasabb fokú védelmet biztosíthat.

Felsoroltuk a választási lehetőségeket, viszont a döntés nem minden esetben nyílvánvaló. Természetesen legjobb megoldások egyénre szabhatóan érhetőek el. Szakember csapatunk örömmel segít a lehetőségek szűkítésében és a legoptimálisabb oldalzárás kiválasztásában.

Ha további kérdései vannak a kerti építményekkel kapcsolatban, kérem, forduljon hozzánk bizalommal!

ÉRTÉKET ÉPÍTÜNK

Esztétikus és funkcionális tereket építünk