Terasz fedés előtt ezeket érdemes végiggondolnia

A ház terasza tulajdonképpen a hasznos alapterületet növeli meg, amennyiben optimálisan fedjük le és borítjuk be. Szeretünk a friss levegőn lenni, nyáron pedig még inkább. Egy rendelkezésre álló terasz egy plusz élettér, ahol akár egyedül lehetünk, akár családi vacsorákat rendezhetünk, hintázhatunk vagy akár egy grillező sarkot is kialakíthatunk. Az a tér, amiről döntünk, optimális kihasználtság mellett nagyon sok plusz funkciót hozzáadhat az életünkhöz.

Terasz elhelyezkedése – szabadon álló vagy házhoz kapcsolt kivitel

A terasz elhelyezkedése nagyban meghatározza, milyen teraszfedést alkalmazzunk. Leggyakrabban házhoz kapcsolt kivitelű teraszokat kell lefednünk, de természetesen előfordulhatnak az átlagostól eltérő, speciális elhelyezkedések is. A házhoz kapcsolt terasz könnyen megközelíthető és könnyen integrálható a ház arculatába, de korlátozhatja a tervezési lehetőségeket. A szabadon álló terasz több tervezési szabadságot biztosít. Dönthet úgy is, hogy egy igazán tágas terasz esetén annak csak egy részét fedi le, mindez egyedi preferencia kérdése, de természetesen tervezéskor szakértőink javaslataikkal tudják segíteni Önt.

Anyagválasztás és méret – tető és oldalfalak anyaga

A terasz mérete meghatározó az ár és kivitel szempontjából. Az anyagválasztás döntően befolyásolja a terasz küllemét és teraszfedés tartósságát. A tető anyaga lehet például ragasztott fa pergola, üveg vagy polikarbonát. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és az anyagválasztásnak meg kell felelnie az időjárási körülményeknek és az esztétikai preferenciáinknak. Ha folyamatosan napfény éri a teraszt, érdemes lehet bioklimatikus pergolán is elgondolkoznia, így a terasz világossága is megmaradhat és a napsugarak okozta hőség is csökkenthető. Az oldalfalak anyaga is fontos szempont. Gondolja végig, inkább zártabb, intimebb teraszt szeretne, vagy inkább nyitott és levegős teret képzel el. Oldalfalakhoz használhatunk például üvegfalakat is a nyitottabb és tágasabb térérzetért, de akár választhatunk zártabb kivitelt is, ami esetleg a szomszédok fürkésző tekintetétől óvhat meg minket.

Arculat

A terasz tartószerkezete, fedése és esetleges oldalfalai meghatározóak a dizájn szempontjából. Tartóelemek szempontjából a gondozásmentes, rozsdamentes acél szerkezet egy modern, elegáns stílust sugall, ugyanakkor a ragasztott fából készült teraszfedések lazúr festés esetén természetesebb érzést keltenek. Választhatunk egyszínű fedést is, amelyeken a ház színei és dizájnja is visszaköszönhet. Ragasztott fa oszlopok esetében az árak alacsonyabbak, mint acél társaik, viszont a karbantartási munkákkal számolnia kell hosszútávon. További arculati elemek, mint például a bútorok, növények, lámpák és dekorációk, szintén meghatározzák a terasz hangulatát és stílusát. Amennyiben a harmónia és stílus fontos Önnek, érdemes lehet a teraszfedéshez illeszkedő bútorokat, dekorációt választania. Gondolkodjon el azon, hogy milyen stílust szeretne megvalósítani, és válasszon olyan teraszfedést, ami az Ön koncepciójához passzol. A teraszfedés külső megjelenése mellett érdemes megfontolni, hogy milyen fokú védelmet szeretne biztosítani a teraszon lévő tárgyak számára, hiszen, ha Ön a teraszon túlnyúló teraszfedést kér, ezzel akár több bútornak, eszköznek a védelme is biztosítható.

Elérhető legmagasabb minőség és kényelem

A bioklimatikus pergola tökéletes kombinációja a modern dizájnnak és a funkcionalitásnak. A lamellák dőlésszögét elektromosan állíthatjuk, és szenzorok követik az időjárást, így mindig optimális árnyékolást biztosít. A bioklimatikus pergola nem csupán árnyékoló, hanem egy teljes kényelmi és védelmi megoldás. A tetőszerkezet gombnyomással nyitható és zárható, így télen és esős időben is élvezhetjük a teraszt. Nyáron pedig a napfényes napokon kényelmesen napozhatunk. A teraszfedés önállóan vagy falhoz rögzítve is használható, és számos egyedi beállítást tesz lehetővé. Rugalmasan alkalmazkodik az egyedi igényekhez, és lehetővé teszi, hogy a teraszt minden időjárási körülmények között élvezhessük.

A kiváló minőségű anyagok és a szakszerű kivitelezés hozzájárulnak a terasz hosszú élettartamához és a kellemes használatához. Ne sajnáljuk az időt és energiát a tervezésre és az anyagválasztásra, mert egy jól tervezett és kivitelezett terasz igazi kikapcsolódási és élvezeti hely lehet. A terasz tervezése és kialakítása komoly feladat lehet, ezért tartjuk lényegesnek, hogy szakértőinkkel folytatott egyeztetés során megfelelő javaslatokat kapjon szakképzett csapatunktól. Lépjen velünk kapcsolatba és alakítsa ki új életterét, a házon kívül.

Legfrissebb bejegyzéseink