Deluxe Building

Deluxe Building Kft.

Székhely: 1165 Budapest, Ezerjó u. 11.

Telephely: 1173 Budapest, Összekötő u. 1. - Mesterek Háza

info@deluxebuilding.hu

+36 (30) 278 9214

Bioklimatikus pergola: a jövő teraszfedése

A bioklimatikus pergola, mely a mostani építészeti divattrendekkel is harmonizál, egy lapos, impozáns és letisztult cube formával rendelkezik, amely tökéletesen illeszkedik a minimalista stílushoz. Az integrált esővíz elvezetés és a rejtett csatornarendszer praktikus megoldásokkal tovább fokozza a design letisztultságát. Modern házak esztétikus kiegészítőjeként számos funkciót nyújt, miközben a fenntartható építészet irányába mutat. Talán még kevesen ismerik, de a benne rejlő lehetőségek miatt egyre többen választják ezt a terasz fedési megoldást.

Design és funkcionalitás

A bioklimatikus pergola tengelyeken forgatható lamelláinak dőlésszögét elektromotorok segítségével, távvezérléssel, 0-140 fokig lehet állítani. Ezenkívül szenzorokkal ellátott automatikus rendszer követi az időjárást, ami az esőben bezárja a lamellákat, napsütéskor pedig követi a nap járását, hogy mindig megfelelő árnyékolást biztosítson a terasznak. Beállított programok segítségével szabályozhatja a szellőzést, és blokkolja a napfényt, ha a fény túl erős lesz. A távirányítóval könnyedén változtathatóak a lamellák állásai, és a bioklimatikus pergola távvezérlése integrálható más okosotthon vezérlőrendszerekkel.

Bioklimatikus pergola: a teraszfedés korszerű megoldása

Lamellás árnyékolókat már ismerünk, de a bioklimatikus pergola messze túlmutat az árnyékolás egyszerű funkcióján. Ez a kimagasló kültéri árnyékoló a szabadság élményét ötvözi a kényelemmel és a biztonsággal, és friss, új koncepciót hoz a télikertek, pergolák és teraszfedések világába.

Az egyik pillanatban a lamellákat elhúzva napozhat, a másikban már az esőtől védi

A pergola segítségével egyszerűen optimalizálhatja a bejövő napsugarak mennyiségét, a lamellák forgatásával. Az 100%-ban eső- és hóálló tetőszerkezet egyszerű gombnyomással nyitható ki, a lamellák pedig függőlegesen egymás mellé sorolhatók az egyik oldalra, így a tető nagy része szabadon marad. Ez lehetővé teszi, hogy télen és esőben is élvezze a terasz védelmét. Nyáron pedig napfürdőzhet a teraszán, vagy akár a csillagokat is fürkészheti éjszaka. Baráti összejövetelek vagy családi ebédek alkalmával nagyon hasznos társ lesz a hétköznapokban, előre talán nem is gondolná, mennyire. 

A bioklimatikus pergola önálló teraszfedésként is szolgálhat, oszlopokon is állhat, de falhoz is rögzíthető. Készülhet oldalzárással vagy akár elhúzható üvegfallal is. A teret részlegesen zárhatja vagy nyithatja, attól függően, milyen funkciót kíván elérni. Lépjen velünk kapcsolatba, a tervezőink kreatívak és nyitottak az egyedi megoldásokra, míg a kivitelező szakembergárdánk boldogan valósítja meg az elképzeléseit.

Legfrissebb bejegyzéseink